Overslaan naar inhoud

Waarom lessen volgen in een schrift in plaats van op de computer?

09 July 2024

Waarom lessen volgen in een schrift in plaats van op de computer?

Heb je je ooit afgevraagd wat doeltreffender is: aantekeningen maken op een PC of op papier?

In een wereld waar digitale technologie steeds belangrijker wordt, lijkt het misschien vanzelfsprekend om je lessen op de computer te volgen. Maar heb je je ooit afgevraagd wat doeltreffender is: aantekeningen maken op een PC of op papier? Ook al is deze keuze zeer persoonlijk, wij helpen je de voordelen van elke methode te begrijpen om de methode te kiezen die voor jou het meest geschikt zal zijn. Computer vs papier: de wedstrijd is begonnen 👇

TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN - TIPS VOOR STUDENTEN -

DE VELE VOORDELEN VAN PAPIER:

Enigszins verwaarloosd in de loop der jaren ten voordele van digitaal, heeft papier niettemin vele, vele voordelen, vooral op het vlak van leren:

1. DE EERSTE EN NIET DE MINSTE: GEMAKKELIJKER ONTHOUDEN:

Handgeschreven notities zijn het meest geschikt om je lessen te leren. Wanneer je met de hand aantekeningen maakt, werken je hersenen om de letters te vormen die nodig zijn om een woord te schrijven. Dit is niet het geval wanneer je typt op een toetsenbord.

Wanneer je met de hand schrijft, is de kans bovendien groot dat de informatiestroom te groot is en dat je de cursus moet samenvatten en herformuleren om de essentiële concepten te noteren. Dit sorteren, wat je natuurlijk doet, is een belangrijke eerste stap in het begin van het assimileren van de kernbegrippen van de cursus.

Met de hand schrijven geeft je een voorsprong bij de revisie!

2. BETERE CONCENTRATIE:

Dit is de vijand van onze tijd: ongeconcentreerd denken. Het is zo makkelijk om verstrikt te raken in een melding en niet meer op het juiste spoor te komen… Met papier hoef je je geen zorgen te maken. Het houdt je weg van afleidingen. Dit geeft je de beste kans om de les te volgen en je aantekeningen compleet te houden.

3. MEER EENVOUD EN VRIJHEID IN JE NOTITIES:

Op papier zijn er geen grenzen. Je bent vrij om schema’s en tekeningen te maken, maar ook om je gedachten te ordenen zoals ze bij je opkomen met behulp van pijlen. Je bent niet gebonden aan regels, in tegenstelling tot noteren op een computer.

Daarom schrijven ‘s werelds grootste romanschrijvers met de hand. Tenslotte, met de hand schrijven is creëren. En het kan nuttig zijn in veel cursussen die nadenken vereisen of gewoon om notities te maken.

DE COMPUTER ALS COMFORTABELER HULPMIDDEL?

1. SNELHEID:

Door op de computer te werken zul je er zeker in zult slagen meer informatie op te schrijven. Pas echter op dat je niet in een robotachtig schrijfproces terechtkomt waarbij je niet de tijd neemt om te begrijpen wat de docent zegt voordat je het typt. Je zou kunnen eindigen met een berg notities en geen geheugen van de concepten wanneer je ze wilt leren.

Met een goed systeem van afkortingen en de mogelijkheid om belangrijke informatie te selecteren, kan het maken van aantekeningen op papier net zo snel gaan.

2. EENVOUDIGER INDELING:

Hoewel het maken van notities op de computer beperkt is (veel succes met het reproduceren van een specifiek diagram… 😅), is de lay-out van lineaire notities daar vrij eenvoudig en maakt het schone en esthetisch aangename lezingen mogelijk.

SAMENVATTEND:

Notities maken op papier, met de hand, is veel stimulerender voor de hersenen dan notities maken op de computer. Het zal je in staat stellen je synthetisch vermogen te ontwikkelen en tijd te besparen op je revisies dankzij een betere memorisatie.

Bovendien kun je met SCRIBZEE compatibele schrijfwaren de voordelen van papier en digitaal combineren. Nadat je je notities hebt gemaakt, scan je ze en hou je ze bij je in je telefoon. Ideaal om ze te bekijken waar je ook bent, wanneer je maar wilt. Je kunt zelfs:

Je revisies bijhouden door een status aan elk van je notities toe te voegen
Waarschuwingen op je aantekeningen instellen om je eraan te herinneren dat je ze voor een examen moet nakijken
Je gescande aantekeningen in hoge kwaliteit delen met je vrienden.

Deel

Your email address will not be published. Required fields are marked *