Overslaan naar inhoud

Hoe kun je efficiënt onthouden met de flash 2.0-flashcards en de scribzee-applicatie?

09 July 2024

Hoe kun je efficiënt onthouden met de flash 2.0-flashcards en de scribzee-applicatie?

Wat als iemand je vertelt dat er een onfeilbare methode is om je lessen op de lange termijn te onthouden?

Zodra de examens dichterbij komen, vragen we ons vaak af hoe we alle informatie die we moeten weten, kunnen onthouden. Ieder heeft zijn eigen techniek, maar de conclusie is vaak hetzelfde: na hard gewerkt te hebben, heb je het gevoel dat je de lessen niet uit je hoofd kent. Wat als iemand je vertelt dat er een onfeilbare methode is om je lessen op de lange termijn te onthouden? Deze magische tool is de flashcard! ✨ De OXFORD FLASH 2.0-flashcards, ook wel bekend als vraag- en antwoordkaarten, geven je de kans om op een leuke manier te leren en te onthouden met de SCRIBZEE-applicatie. Wil je meer weten? Lees dan verder 👇

NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS -

1. PAPIEREN FLASHCARDS

FLASHCARDS, WAT ZIJN DAT?

Dat zijn kleine horizontale kaarten die heel gebruikelijk zijn aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Je kunt er vraag- en antwoordkaarten mee maken met:

Op de voorkant: een vraag of een woord ❓
Op de achterkant: een antwoord, een definitie of een vertaling 💬

Als je bijvoorbeeld de Engelse onregelmatige werkwoorden wilt leren, schrijf je ‘Speak’ op de voorkant en ‘Speak/Spoke/Spoken’ op de achterkant. Je kunt dan je flashcard omdraaien om van de voorkant naar de achterkant te navigeren.

Het is niet alleen leuk om te kunnen herzien in de vorm van een quiz, maar de flashcard-techniek is door de wetenschappelijke wereld als effectief erkend. In feite, door jezelf vragen te stellen en te proberen het antwoord te vinden, activeer je zones van de hersenen die de informatie langdurig kunnen verankeren. Dit is wat onderzoekers zoals Roediger en Karpicke het ‘testeffect‘ noemen. Op deze manier kun je een deel van je les beter onthouden omdat je daarop getest bent – je hebt namelijk de moeite genomen om het antwoord te onthouden. Dit is precies wat de OXFORD FLASH 2.0-flashcards doen 😊

HOE MAAK JE EFFECTIEVE FLASHCARDS?

Flashcards maken is geweldig. Hier vind je een aantal tips om het gebruik ervan te optimaliseren:

Splits je les in kleine onderdelen: Voordat je je flashcards maakt, is het belangrijk om alle lesnotities te herlezen om er een globale visie op te hebben en ermee vertrouwd te worden. Zodra dit gedaan is, neem je de onderdelen van de les die je moet leren. Het doel is dat je voor elk te beoordelen element een of meer flashcards maakt. Let op dat je maar een enkel element per flashcard noteert 😉.

Schrijf zelf je flashcards: Met de hand schrijven is onthouden 🧠. Dit werd bewezen door Pam A. Mueller en Daniel Oppenheimer, beide onderzoekers aan de universiteiten van Princeton en Californië. Daarom raden we aan dat je bij het maken van je flashcards de notities met de hand schrijft. Want de woorden opschrijven is een uitstekende stimulans voor het geheugen. Houd je potlood maar alvast klaar 📝

Zorg dat je jezelf regelmatig test: Jezelf vaak testen is de sleutel. Door met regelmaat te studeren, train je je geheugen en onthoud je langer de informatie die je hebt geleerd.

Wacht dus niet tot de dag voor het examen om te beginnen met leren 😜

2. DE SCRIBZEE-APPLICATIE, OM TE LEREN WAAR EN WANNEER JE WILT:

Nadat je je flashcards met FLASH 2.0-flashcards hebt gemaakt, scan je ze met de gratis SCRIBZEE-applicatie en gebruik je de bijbehorende functies voor nog efficiëntere studie sessies! 💯

JE HEBT JE FLASHCARDS ALTIJD BIJ JE 🤩:

Je flashcards zijn altijd toegankelijk en je gebruikt ze waar en wanneer je wilt: Door het scannen van je flashcards, heb je een perfecte kopie van je flashcards in je telefoon. Je hoeft ze niet meer mee te nemen, je kunt ze met één klik openen en op elk moment raadplegen, zelfs offline. Het kleine extraatje: haal het beste uit elk saai moment door wat te studeren. Nu heb je wat te doen als je in een lange rij in de winkel staat of op je beurt in de wachtkamer van de dokter zit te wachten 🤓

Organiseer je notities naar eigen keuze: Na het scannen, organiseert SCRIBZEE je flashcards automatisch op kleur. 🌈 Perfect om tijd te besparen! Maar geen paniek. Als je deze opslag niet fijn vindt, kun je je notities naar wens in mappen en submappen reorganiseren. Ideaal om met één klik je flashcards op je mobiel terug te vinden.

Deel je flashcards met je vrienden: Een vriend moet reviseren voor het examen? Stuur hem je flashcard map direct via SCRIBZEE. Hij zal alle functies van de app kunnen gebruiken alsof hij de flashcards zelf heeft gescand.

EFFECTIEF ONTHOUDEN ⚡:

Studeer met de REVISIE-modus en de aangepaste sessies: In elke map van de met SCRIBZEE gescande flashcards, heb je toegang tot de REVISIE-modus. Deze functie geeft je toegang tot gepersonaliseerde studiesessies van je flashcards. Leo, je digitale studiemaatje zal je aanmoedigen totdat je alles uit je hoofd kent.
> Hoe werkt het? SCRIBZEE geeft een flashcard weer op het scherm. Probeer het antwoord te herinneren en klik op de flashcard om hem om te draaien. Als je het juiste antwoord hebt, schuif je de kaart naar rechts. Als je het verkeerde antwoord hebt, schuif je de kaart naar links. SCRIBZEE onthoudt je vorderingen van elke flashcard en geeft je de mogelijkheid om verder te studeren met op maat gemaakte sessies. De applicatie zorgt er eigenlijk voor dat flashcards waar je moeite mee hebt om te onthouden, vaker verschijnen om je te helpen ze beter te onthouden. En hoe beter je de flashcards onder de knie hebt, hoe minder ze worden getoond.
> Het doel? Dat je tijd besteedt aan die flashcards waar je het meeste nodig hebt om je revisies te optimaliseren 👏

– Volg je voortgang: Aan het einde van elke sessie, wordt je totaalscore getoond. Je kunt ook je voortgangscurve laten zien, ideaal om al het werk van de verschillende sessies te visualiseren. Niets is zo motiverend!

Hoe werkt het precies?

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe SCRIBZEE voor jou op maat gemaakte sessies kan maken. Onze teams hebben een algoritme ontworpen vanaf het Leitner-systeem. Normaal werkt deze methode met een aantal dozen waarin de flashcards worden geplaatst volgens je vorderingen. De te leren flashcards zitten in eerste instantie in doos 1 en moeten in doos 5 terechtkomen (flashcards die je kent). Als je het juiste antwoord weet, gaat de flashcard van doos 1 naar doos 2 en zo verder… Maar, als je het verkeerde antwoord geeft of het niet meer weet, gaat de flashcard terug naar doos 1.

Je moet dus 4 correcte antwoorden per flashcard achter elkaar geven om doos 5 te bereiken en om de kaart als geleerd te kunnen beschouwen.

Met SCRIBZEE is het precies hetzelfde, behalve dat je de dozen niet ziet. De applicatie geeft de flashcards weer totdat je 4 keer achter elkaar het juiste antwoord hebt gevonden. Door te herhalen, doet je geheugen moeite om het te onthouden en onthoud je het antwoord gemakkelijker. Ideaal om informatie op lange termijn te onthouden.

UPDATE OVER DE VOORTGANG VAN JE REVISIES 💹

– Evalueer jezelf met de QUIZ-modus: Nadat je je flashcards met de REVISIE-modus hebt geleerd, is het tijd om te kijken of je klaar bent voor je examen. Gebruik de QUIZ-modus om al je flashcards te herzien. Net als bij de REVISIE-modus, draai je de kaart om te zien of je het juiste antwoord hebt en schuif je ze naar rechts of naar links, afhankelijk van hoe je ze beheerst. Met de QUIZ-modus zit je in een globale testsituatie, zoals het geval zou kunnen zijn tijdens het examen.

– Ontdek je totaalscore:
Aan het einde van je QUIZ-sessie, verschijnt je score en weet je waar je aan toe bent: ben je klaar om het examen te halen of moet je nog wat studeren? De applicatie biedt je de mogelijkheid om de QUIZ te hervatten door alleen de flashcards weer te geven die je niet weet. Praktisch voor het aanpakken van je zwakke punten en uiteindelijk alles uit het hoofd te leren!

Conclusie:

Zoals je kunt zien, zijn FLASH 2.0-flashcards ideaal om effectief te leren. Dankzij de creatie van je eigen papieren flashcards kun je de inhoud van de handgeschreven tekst leren onthouden en je kunt genieten van de digitale inhoud met twee leermodi in de SCRIBZEE-applicatie. Daarnaast houden de leuke en actieve aspecten van deze tools je gemotiveerd om te studeren. Dus het is aan jou, je hebt alles wat je nodig hebt om het goed te doen 😊

Deel

Your email address will not be published. Required fields are marked *